Kuoma on vastuullisesti valmistettu

24. huhtikuuta tulee kuluneeksi 7 vuotta siitä, kun Rana Plaza -rakennus romahti Bangladeshissa. Yli 1 130 ompelutehtaan työntekijää kuoli ja yli 2 500 ihmistä loukkaantui. Siksi joka vuosi huhtikuun viimeisellä viikolla järjestetään Vaatevallankumous-kampanja, englanniksi Fashion Revolution. Vaatevallankumouksessa ihmiset ympäri maailman näyttävät, että haluamme vaateteollisuudelta vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä. Kuoma on mukana kampanjassa ja haluaa tuoda esille oman toimintansa vastuullisuutta.

Suomessa toimii enää muutama kenkätehdas ja Kuoma on yksi vanhimmista. Olemme erittäin ylpeitä omasta Kuomiokoskella sijaitsevasta tehtaastamme, jossa tänä päivänä työskentelee noin 100 ammattitaitoista kengäntekijää. Tarinamme on alkanut samalla paikkakunnalla jo vuonna 1928.

Periaatteemme on valmistaa kestäviä ja laadukkaita tuotteita. Olemme vastuullinen toimija ja käytämme aina mahdollisuuksien mukaan kierrätysmateriaaleja kenkien valmistuksessa. Valmistusmateriaalit hankimme vastuullisilta toimijoilta Euroopasta. Minimoimme materiaaleista syntyvän hävikin, ja jäljelle jääneistä jätteistämme tehdään energiaa polttolaitoksessa. Arvostamme työntekijöitämme ja heidän ammattitaitoaan ja meillä työskennellään turvallisissa työoloissa. 

Voit siis ostaa rauhassa Kuomat, aidot suomalaiset jalkineet. Kotimaisuuden takaa myös jalkineillemme myönnetty Avainlippu-tunnus.