För livets
små och stora
äventyr.

KUOMA

Vi är Kuoma, en finländsk tillverkare av skor och barnkläder. Alla våra produkter är av finländsk design och de är gjorda för vårt nordliga klimat. Våra produkter är kända framför allt för att vara användbara, bekväma, varma och slitstarka.

I vårt sortiment ingår såväl bekväma sommarskor som slitstarka och varma vinterskor – och färggranna fritidskläder för barn, icke att förglömma! Vår mest kända sko, Putkivarsi, har hållit fötter varma ända sedan år 1989. Alla våra skor tillverkas i vår fabrik i byn Kuomiokoski i Södra Savolax och våra skor har beviljats symbolen Nyckelflaggan. Kolla in våra produkter och hitta just den Kuoma som passar dig och dina behov!

LÄTTÄ OCH BEKVÄMA STEG

I VÅRT OMFATTANDE SKOSORTIMENT HITTAR DU SÅVÄL LÄTTA OCH SLITSTARKA VINTERSTÖVLAR SOME BEKVÄMA SOMMARSKOR.

Kuoma X QKLS Get Together

Kuoma and Finnish snowboard team "Team QKLS" made a new partnership so of course it was time to shred where no one has shred before!

FÖR MÅNGSIDIG ANVÄNDNING

SKOR FÖR LANDET, SKOGEN OCH STAN - HITTA SKOR FÖR JUST DINA BEHOV

NYHET! FRITIDSKLÄDER FÖR BARN

FANTASTISKA FÄRGER ELLER ENKLA
OCH STILIGA FÖR DAGLIG ANVÄNDNING,
ALLA DAGAR I VECKAN. 

KOLLA IN VÅRA MODELLER

DESIGNADE FÖR ATT STÅ PALL FÖR SLITAGE

VARMA SKOR SOMA ÄR LÄTTA ATT TA PÅ OCH SLITSTARKA FRITIDSKLÄDER FÖR BARN

Skapade för
friluftsliv
– i alla väder

Finländsk kvalité och bekvämlighet sedan år 1928 

Kuoma har sina rötter i byn Kuomiokoski i Södra Savolax, där Juho Puttonen grundade en skofabrik år 1928. Under vår över 90-åriga historia har vi utvecklats från att vara en tillverkare av sulor och olika skokomponenter till en känd och älskad skotillverkare. Förutom i Finland säljs våra produkter i flera andra länder, från våra grannländer Ryssland och Sverige ända till Kanada. År 2019 tog vi ett stort kliv i vår verksamhet genom att utöka vårt sortiment med fritidskläder för barn. 

VÅR HISTORIA