Finländskt
kunnande.

INFO

I vår Info-sektion hittar du information om materialen i våra produkter, hållbarhet, tillverkning, en storlekstabell och skötselråd för skor och de vanligaste frågorna. Dessutom hittar du även en feedback-blankett och kontaktuppgifter till kundtjänst. 

GRUNDEN FÖR VÅR VERKSAMHET OCH TILLVERKNING

FINLÄNDSKT KUNNANDE

Alla Kuoma-produkter har designats i Finland och skorna tillverkas för hand i fabriken i byn Kuomiokoski i närheten av Kristina, en stadsdel i St Michel. Kuoma-skorna har beviljats symbolen Nyckelflaggan som talar om att produkten är tillverkad i Finland. Kuoma-kläderna bär symbolen Design from Finland som talar om att produkten är designad i Finland.

HÅLLBARHET 

Vår bärande tanke genom hela tillverkningen är att vi producerar slitstarka och långlivade produkter. Vi anskaffar tillverkningsmaterialen från aktörer med starkt hållbarhetstänk. Vi använder återvunna material i mån av möjlighet och vi har minimerat mängden avfall som uppstår vid tillverkningen. Vi använder jordvärme i Kuomiokoski och Mäntyharju och dessutom producerar vi själva el för eget bruk med hjälp av solpaneler på taket till fabriken i Kuomiokoski. Vi sätter värde på vår personal och hos oss jobbar man i rättvisa och trygga arbetsförhållanden. 

MATERIAL AV HÖG KVALITÉ

Vid skotillverkningen använder vi moderna material av hög kvalité. Våra skor är designade för långvarig användning och därför satsar vi på slitstarka material. Vid tillverkning av olika skodelar väljer vi alltid det material som lämpar sig bäst för just det ändamålet. Vi testar skornas kvalité och hållbarhet under hela tillverkningsprocessen. Alla våra skor är helt fria från PVC. 

Kuoma logo

Berättelser
ur verkliga
livet.