Sköt om
dina
Kuoma.

INFORMATION OM KUOMA-PRODUKTERNA

TILLVERKNING OCH DISTRIBUTION AV PRODUKTERNA 

Alla våra skor designas och tillverkas i vår fabrik i Kuomiokoski. De färdiga skorna transporteras till logistikcentret i Mäntyharju för vidaredistribution. Du kan läsa en noggrannare beskrivning av skornas tillverkningsprocess här

STORLEKSTABELL FÖR SKOR

Så här väljer du rätt storlek på Kuoma-skorna 

Det är bra om det finns åtminstone 1 cm extra utrymme på längden i skon, för att skon ska kännas bekväm. I barnskor rekommenderar vi 1,5 cm extra utrymme, så att skon inte genast blir för liten när foten växer. 

ANVÄNDNING OCH LIVSCYKEL

Kuoma-produkterna har designats för att tåla användning. Genom att ta hand om och sköta dina Kuoma-skor kan du förlänga livslängden ytterligare. 

SKÖTSELRÅD FÖR PRODUKTERNA

Följ alltid tvättråden som kommer med din produkt. Tvättråden kan finnas antingen på ett produktkort eller på en lapp fastsatt i produkten (t.ex. i skoskaftet). 

VINTERSKOR

Vid rengöring av vinterskor rekommenderar vi användning av en fuktig trasa för att torka bort smuts från skorna. De vinterskor som har en lapp med tvättråd kan även tvättas bara man noga följer de angivna tvättråden: tvätt- och torktemperatur får inte överskrida 30 grader. Använd inte sköljmedel eller torktumlare.

SOMMARSKOR

En del av Kuomas sommarskor är tillverkade i äkta nubuck. För att skydda och sköta dessa skor rekommenderar vi att man använder skydds- och vårdämnen (spray) mot smuts och väta som är speciellt framtagna för nubuck. Behandla skorna innan du tar dem i bruk. Med ytterligare en behandling senare förlänger du skornas livslängd. 

Man kan vid behov rengöra skons yta genom att borsta den med en mockaborste. Man kan också använda en fuktig trasa för att rengöra skon. Skor i läder och nubuck tål inte vattentvätt. 

KLÄDER

För att rengöra barnens fritidskläder rekommenderar vi att man använder en fuktig trasa för att torka bort smuts från ytan. Kläderna är gjorda i 100 % polyester och de kan tvättas i maskin i max 40 grader. Torkning i rumstemperatur eller med torkmaskin i max 40 grader, ingen torktumling. Visst följer du omsorgsfullt skötselråden för kläderna.

HITTA
NYA
FAVORITER

KOLLA IN SORTIMENTET
Kuoma
för alla
tillfällen.

Bild kommer!