Sedan år
1928.

KUOMA

Kuomas verksamhet började år 1928, när Juho Puttonen köpte sig ett kvarnhemman i byn Kuomiokoski. Kuoma har under åren tillverkat delar till skor, allt från randbind- och slitsulor till hälkappor och tåstyvningar, penselskaft, sporttillbehör såsom armbågsskydd och motocross-handskar, och naturligtvis skor och innersulor till skor. Läs hela vår historia här.

FÖR ALLA DAGAR I VECKAN 

I dag är Kuoma känt framför allt som tillverkare av högklassiga skor. Vår mest kända produkt är stöveln Putkivarsi, som varit en av finländarnas favoritvinterskor sedan 1989. År 2019 tog Kuoma ett stort kliv i sin verksamhet genom att utvidga produktsortimentet med en kollektion friluftskläder för barn. Du kan kolla in vårt skosortiment här och barnkläderna hittar du här.

FINLÄNDSKT KUNNANDE

Vi är stolta över att vara finländare, och vi vill skapa arbetsplatser i Finland och även liva upp våra hemorter Kuomiokoski och Mäntyharju. Symbolen Nyckelflaggan, som beviljats våra skor, berättar att de är finländska. Vi tror på produkter av hög kvalité och våra skor är gjorda för att hålla. Att tillverka en stövel består sammanlagt av hela 75 arbetsmoment. Du kan läsa mer om hur Kuoma-skor tillverkas här.

BERÄTTELSER UR VERKLIGA LIVET

Kuomas produkter är designade för daglig användning, för alla situationer i vardagen. Vi imiterar inte andra, utan vi är modigt oss själva. Vi vill vara en del av dig och skapa minnen i alla situationer, varje dag, hela livet. Vi följer dig genom livets alla skeden.

Kuoma logo punainen

Kvalitet
i vardagen.