Made in
Kuomiokoski.

KUOMA-KENKIEN VALMISTUS

Periaatteemme on valmistaa kestäviä ja laadukkaita tuotteita. Olemme vastuullinen toimija ja käytämme aina mahdollisuuksien mukaan kierrätysmateriaaleja kenkien valmistuksessa. Valmistusmateriaalit hankimme vastuullisilta toimijoilta Euroopasta. Minimoimme materiaaleista syntyvän hävikin, ja jäljelle jääneistä jätteistämme tehdään energiaa polttolaitoksessa. Arvostamme työntekijöitämme ja heidän ammattitaitoaan ja meillä työskennellään turvallisissa työoloissa. 

Tuotteitamme kehitämme jatkuvasti ja huomioimme asiakkailtamme tulevan palautteen kehitystyössä. 

Kaikki kengät valmistetaan Kuomiokosken tehtaalla Etelä-Savossa. Kaiken kaikkiaan saappaiden valmistuksessa on jopa 75 työvaihetta. Tällä sivulla pääset tutustumaan, miten Kuoma-kengät syntyvät – suunnittelusta pakkaukseen. Kaikkia seitsemääkymmentäviittä työvaihetta emme tähän mahduttaneet, mutta saat silti hyvän käsityksen siitä minkälainen työ ja ammattitaito on jokaisen Kuoma-kengän takana. 

HALUATKO NÄHDÄ MILTÄ TEHTAALLA NÄYTTÄÄ?

Mikkelin Jukurien edustajia kävi vierailulla tehtaalla lokakuussa 2021. Voit tutustua tehtaan toimintaan heidän vierailustaan tehdyllä videolla: https://vimeo.com/622427708/531331375c

SUUNNITTELU

Kaikkien kenkien matka alkaa suunnittelusta. Kekseliäät suunnittelijamme tekevät kaavat ja mallit kengille ja suunnittelevat sopivan kuosin ja värimaailman.
Kenkien päällismateriaalit ja niiden leikkuun sekä kankaan kutomisen ja värjäyksen teetämme suomalaisilla alihankkijoillamme.

OMPELU

Kengän eri osat ommellaan yhteen. Tähän kuuluu niin päälliskappaleiden, koristeiden, vahvikesiulan kuin Kuoma-merkkilappujen ompelu. Kun kengän päällinen on ommeltu kohdilleen, ommellaan siihen pinkopohja, johon PU-pohjamassa kiinnittyy. Lisäksi osassa kenkiä on muotoiltava kappi, eli kantapään tukikappale, joka lämmitetään ja muotoillaan materiaalin vielä ollessa lämmin.

POHJITUS

Pinkopohjan ompelun jälkeen kenkä siirtyy pohjitukseen. Ensimmäisenä kenkään asetetaan lesti tuomaan sille oikean muodon. Tämän jälkeen kenkä lesteineen kiinnitetään polyuretaani-suoravalukoneeseen, jossa kenkä saa PU-pohjansa. 

VIIMEISTELY

Pohjituksen jälkeen kenkä viimeistellään: kengän laitaan jääneet ylimääräiset PU-massat leikataan pois, kenkä imuroidaan pölystä puhtaaksi, sen laatu tarkistetaan, pohjalliset laitetaan kengän sisälle ja tuotelaput ja -tarrat kiinnitetään kenkään.

PAKKAUS

Viimeistelty kenkä pakataan rasiaan ja kenkä kuljetetaan Kuomiokoskelta Mäntyharjuun pakkaamoon ja logistiikkakeskukseen. Varastossa kenkä säilötään oikeaan paikkaan, kunnes se pakataan asiakkaan toiveiden mukaisesti valmiiksi lähtöön. 

KOHTI ASIAKASTA

Asiakkaan toiveiden mukaisesti pakattu kenkä on valmis lähtemään. Se toimitetaan jälleenmyyjälle, josta jälleenmyyjä myy kengän asiakkaalle. Näin Kuomasi päätyy sinulle.

Kevein
askelin,
lämpimin
jaloin.