Jääkiekkojoukkue Jukurit vierailulla Kuoman tehtaalla

Tiesitkö, että Kuoma on jääkiekkojoukkue Mikkelin Jukurien pitkäaikainen kumppani ja sponsori? Syyskuussa Mikkelin Jukurien edustajat vierailivat Kuomiokosken tehtaalla. Jukurien joukkueen päävalmentaja Olli Jokinen sekä kapteeni Petrus Palmu pääsivät katsomaan, miten Kuoma kengät syntyvät. Jukurien mukana pääset kuvasarjassa ja videolla tutustumaan Kuoma tehtaan ympäristöön, jalkineiden työvaiheisiin ja henkilöstöömme.

Kuomiokoskella sijaitsevalla Kuoman tehtaalla Ollia ja Petrusta oli vastaanottamassa toimitusjohtajamme Antti Puttonen. Hän esitteli vierailijoille luonnonläheistä tehdasaluetta ja samalla kertoi Kuoman syntytarinan.

Kuvateksti: Koskella on merkittävä syy siihen, että Kuoman tehdas perustettiin nykyiselle paikalle.

Tuotantopuolen tiimimme esitteli kenkien luomisprosessia vaihe vaiheelta. Olli ja Petrus pääsivät myös testaamaan omia suutarin taitojaan kenkien pohjituksessa, viimeistelyssä ja pakkaamisessa – ja erityisesti kenkien lestitys kävi kätevästi tältä parivaljakolta. “Sehän rupes onnistumaan”, Petrus totesi tyytyväisenä.

Kuvasteksti: Petrus Palmu kokeilee lestille laittoa.

Lopuksi kengät tarkastetaan ja pakataan laatikkoon odottamaan uutta omistajaansa. Kengät jatkavat matkaansa Kuoman tehtaalta Mäntyharjun lajittelukeskukseen.

Kuvateksti: Kuoman tehtaan pakkaamo.

Kierroksen jälkeen kahvipöydän äärellä Petrus muisteli lapsena käyttäneensä Kuoman kenkiä. “Mukava oli kokeilla ja nähdä, hienot on tehtaat!” kiekkoilijat totesivat tehdasvierailun päätteeksi.

Kuvateksti: Jukurien kapteeni Petrus Palmu.

Vierailun videon voit katsella tästä linkistä: https://vimeo.com/622427708/531331375c