Pidä
huolta
Kuomastasi.

Tietoa Kuoma-Tuotteista

Tälle sivulle olemme koonneet tietoa Kuoman jalkineisiin ja lasten talviulkoiluvaatteisiin liittyen. Alla löytyy hoito-ohjeita niin vaatteille kuin kengille.

Tuotteiden käyttö ja elinkaari

Kuoma-tuotteet on suunniteltu kestämään käyttöä. Huolehtimalla ja huoltamalla Kuoma-kenkiäsi voit pidentää käyttöikää entisestään.

Tuotteiden hoito-ohjeet

Jotta Kuoma kenkäsi kestävät hyväkuntoisena, niitä täytyy hoitaa, kuten kaikkia muitakin kenkiä. Pintamateriaalina Kuoma-kengissä ovat pääasiassa vettä ja likaa hylkiväksi käsitelty pintakangas, tekstiili, huopa ja aidot nahat. Pohjamateriaalina on polyuretaani (PU). Tutustu Kuoma jalkineiden hoito-ohjeisiin, jotka löytyvät joko tuotekortista tai tuotteessa kiinni olevasta pesuohjelapusta (esim. kengissä kengän sisällä varressa). Noudata aina tuotteesi mukana tulevia hoito-ohjeita. Säilytä Kuoma jalkineesi puhdistettuna huoneenlämmössä, näin ne pysyvät hyvässä kunnossa pitkään. Kuoma jalkineita ei saa kuivattaa patterin päällä. Myös lattialämmitys voi vaurioittaa kengän pohjamateriaalia. Tähän alle olemme keränneet kenkien ja vaatteiden hoito-ohjeita.

TALVIKENGÄT

Kangaspintaiset kengät
(esimerkiksi Putkivarsi, Lady, Universal): Pesuohjelapulla merkityt talvijalkineet voidaan myös pestä huolellisesti ohjeita noudattaen: pesulämpötila enintään 30 astetta, kuten myös kuivaus. Älä käytä huuhteluainetta tai rumpukuivausta. Poista pohjallinen ennen pesua. Vettä- ja likaahylkivyyskäsittelyn uusinta tarkoitukseen sopivilla suihkeilla erityisesti pesun jälkeen auttaa säilyttämään tuotteen hyvät ominaisuuden pidempään. On tärkeää noudattaa ohjelämpötiloja, koska esimerkiksi kuivaus liian kuumassa kuivauskaapissa voi aiheuttaa vaurioita päällis- ja pohjamateriaaliin.

Pehmeävartiset saappaat ja Lumi mallit (esimerkiksi Gloria, Alice, Lumisatu, Lumilyhty jne.): Puhdistukseen suositellaan kosteaa kangasta, jolla puhdistetaan lika jalkineista. Saappaat voidaan pestä käsin enintään 30 asteen lämpötilassa. Konepesua ja rumpukuivausta ei suositella. Poista pohjallinen ennen pesua. Kuivaus ilmavassa paikassa.

Huopakengät: Villahuovasta valmistetut kengät puhdistetaan harjaamalla. Huopakenkiä ei voi vesipestä. Jos huopakengät kastuvat, ne voivat kutistua. Huopakengät on kuivatettava huoneenlämmössä ilmavassa paikassa. Pohjallinen kannattaa ottaa pois ja laittaa kengän sisään esimerkiksi paperia joka imee kosteutta.

Nahkakengät: Suosittelemme, että nahkakengät käsitellään nahanhoitoaineella ennen käyttöönottoa. Puhdistukseen käytetään puhdistussientä tai -harjaa, ja puhdistuksen jälkeen suojakäsittely uusitaan. Kostuneet nahkakengät kuivataan huoneenlämmössä ilmavassa paikassa. Pohjallinen kannattaa ottaa pois kuivumisen ajaksi. Kostuessaan nahka saattaa värjätä. 

KESÄKENGÄT

Nupukkinahkaiset kengät:
Nupukkinahka on samettisen pehmeä ja hienojakoinen nahkamateriaali. Mikäli nupukkinahkainen jalkine likaantuu ja kastuu, odota, että se kuivuu. Tämän jälkeen harjaa kenkä pehmeällä kenkäharjalla puhtaaksi. Liian karkea harja kuluttaa pehmeää nupukkipintaa ja voi haalistaa nahan väriä. Nupukkinahkaisen jalkineen pinta on hyvä suihkuttaa suojasuihkeella 2-3 kertaan. Suojasuihke auttaa siihen, että nahka ei ime kosteutta itseensä, jolloin jalkasi eivät kastu. Suihke suojaa myös nahkapintaa lialta, jolloin lika ei imeydy nahkaan ja se on helpompi pitää puhtaana. Kuinka usein suojasuihkutus tulee uusia riippuu siitä, onko jalkine päivittäisessä vai harvassa käytössä. Lisäksi nupukkinahkaa voi hoitaa nupukille, mokalle tai haljakselle tarkoitetulla hoitoaineella. Nupukkinahkaiset kengät eivät kestä vesipesua.

Nahkakengät: Kuoman nahkakengät on käsitelty vettä ja likaa hylkiväksi. Suosittelemme, että nahkakengät käsitellään nahanhoitoaineella ennen käyttöönottoa. Puhdistukseen käytetään puhdistussientä tai -harjaa, ja puhdistuksen jälkeen suojakäsittely uusitaan. Kostuneet nahkakengät kuivataan huoneenlämmössä ilmavassa paikassa. Pohjallinen kannattaa ottaa pois kuivumisen ajaksi. Kostuessaan nahka saattaa värjätä.

Tekstiilipintaiset kengät: Puhdistukseen suositellaan kosteaa kangasta, jolla lika voidaan pyyhkiä jalkineesta. Tekstiilipintaiset kengät eivät kestä vesipesua.

VAATTEET

Lasten ulkoiluvaatteiden puhdistukseen suosittelemme kosteaa kangasta, jolla puhdistetaan lika vaatteen pinnalta. Vaatteet on valmistettu 100% polyesteristä ja ne voidaan pestä pesukoneessa max. 40 asteen lämpötilassa. Kuivaus huoneenlämmössä tai kuivauskaapissa max 40 astetta. Ei rumpukuivausta. Noudatathan huolellisesti vaatteiden pesuohjetta.

PU-POHJA

PU eli polyuretaani. Polyuretaania käytetään paljon jalkineiden ulkopohjamateriaalina. Kuomalla käytetään PU:ta koska sillä on hyvät iskunvaimennusominaisuudet. Materiaalina PU on myös kevyttä sekä joustavaa ja se kestää kulutusta hyvin. PU-pohjaisten jalkineiden kausisäilytyksessä tulee kiinnittää huomiota säilytystapaan. Valitse kenkälaatikko muovipussin sijaan. Muovipussi on niin tiivis, ettei PU-pohjiin kertynyt kosteus pääse haihtumaan. Tämä taas aiheuttaa reaktion, jossa PU reagoi kosteuden kanssa, molekyylit pilkkoutuvat ja samalla muodostuu happoa, joka hajottaa kengän pohjaa. Kenkälaatikossa kosteus pääsee haihtumaan. Samasta syystä kenkiä kannattaa käyttää säännöllisesti, koska kävellessä pohjiin syntyy kitkaa, joka muodostaa lämpöä. Lämpö taas haihduttaa kosteutta pohjista, jolloin happoa ei pääse syntymään eli pohja pysyy hyvänä. Eli kenkiä käyttämällä ja oikealla säilytystavalla estät siis PU-pohjien haurastumista ja pidennät kenkiesi käyttöikää!
PU-pohja ei siedä hyvin lämpötilan vaihteluja, joten niitä ei kannata kuivattaa lattialämmityksen tai patterin päällä. Esimerkiksi pakkassäällä ulkoa sisälle tullessa Kuoma kenkien kannattaa antaa kuivua huoneenlämmössä. Pohjallisten poisto nopeuttaa kuivumista.

LÖYDÄ UUSIA SUOSIKKEJA

TUTUSTU VALIKOIMAAN

Kuoma
kaikkiin
hetkiin.