Kengät tai
saappaat,
kunhan on
Kuomat.

Kengät

Kuomalla on pitkä perinne jalkinevalmistajana. Tehtaamme on perustettu vuonna 1928 ja tällä hetkellä kenkiä tehdään jo kolmannessa polvessa. Kenkämallistostamme löydät kestävät ja laadukkaat naisten ja miesten kesä- ja talvikengät sekä lämpimät ja käytännölliset lasten talvikengät. Lisäksi valikoimastamme löytyy erilaisia pohjallisia käytettäväksi jalkineissamme. 

Kuoma-kengät on suunniteltu sopimaan täydellisesti vaihtelevaan ilmastoon ja erilaisiin käyttötarkoituksiin vuoden ympäri. Kenkien valmistuksessa kiinnitetään huomiota materiaalien valintaan ja kenkien laatua testataan läpi valmistusprosessin. Materiaalien valinnassa huomioidaan myös niiden vastuullisuus.

Kuoma jalkineeet ovat tunnettuja ennen kaikkea mukavuudestaan, keveydestään ja laadustaan. Lasten mallistostamme löydät suositun lasten Putkivarsi saappaan lisäksi kevyitä likaa ja vettä hylkiviä lasten talvikenkiä tarrakiinnityksellä ja lumilukolla sekä ihanat ensikengät ja huopasaappaat. Aikuisten mallistostamme löydät vettähylkivät nilkkurit ja monipuolisen valikoiman talvisaappaita sekä mukavat kesäkengät. Mallistostamme löytyy myös kierrätysmateriaalista valmistettuja talvikenkiä sekä vegaanisia kenkiä, jotka ovat täysin vapaita eläinperäisistä tuotteista.

Avainlippu viestii Kuoma jalkineiden kotimaisuudesta 

Kaikki kenkämme valmistetaan Kuomiokosken tehtaalla Etelä-Savossa ja kengillemme on myönnetty Avainlippu-tunnus. 

Avainlippu on rekisteröity yhteisömerkki, joka kertoo, että tuote on valmistettu Suomessa. Lisäksi Avainlippu tunnuksen saaneella yrityksellä on Suomessa toimiva johto, merkittävä kotimainen omistusosuus ja myös yrityksen pääkonttori sijaitsee Suomessa.

“Avainlippu on meille ja asiakkaillemme merkki kotimaisuudesta, korkeasta laadusta sekä vastuullisuudesta. Kotimaisuus on meille voimavara nyt ja tulevaisuudessa”, kertoo Kuomiokoski Oy:n toimitusjohtaja Antti Puttonen. 

Avainlippu-tuotteen tärkein myöntämisperuste on kotimaisuusaste ja sen tulee olla vähintään 50% omakustannusarvosta. Tässä otetaan huomioon muun muassa raaka-aineet, tarvikkeet, kuten pakkaustarvikkeet, alihankinnat, markkinointikustannukset, henkilöstökustannukset sekä tuotekehityskustannukset. Yleensä Avainlippu-tuotteen kotimaisuusaste on kuitenkin 80%.

Lue lisää Avainlipusta Suomalaisen Työn Liiton sivuilta.

LASTENVAATTEET

Kuoma lasten talviulkoiluvaatteet eli taidolla valmistetut takit ja housut, kestävät haalarit ja lämpimät pipot. Valikoimastamme löytyy myös välikauden takit ja housut kevään ja syksyn vaihteleviin keleihin. Olemme kiinnittäneet vaatteiden suunnittelussa huomiota samoihin asioihin, joita lapset ja vanhemmat arvostavat Kuoma-kengissä: käytettävyyteen, mukavuuteen, lämpöön ja kestävyyteen.

Kaikki Kuoma talviulkoiluvaatteet ovat vedenpitäviä, hengittäviä ja hyvin kulutusta kestäviä. Vaatteissa ilahduttavat kauniit värit ja iloiset kuosit sekä monet toiminnalliset yksityiskohdat, mm. taskut, heijastimet, lumilukot, lämmin kaulus ja huppu. Värikartassa näkyvät Kuoma-kenkien raikkaat värit, mikä tekee vaatteiden ja kenkien yhdistämisestä helppoa.

Kuoma ulkoiluvaatteet (takit, housut, haalarit) ovat suomalaista suunnittelua ja niille on myönnetty Design from Finland -merkki. 

Design from Finland -merkki kertoo, että tuote tai palvelu on muotoiltu Suomessa ammattimaisesti, vastuullisesti ja käyttäjälähtöisesti. Design from Finland -merkkiyritysten pääkonttori sijaitsee Suomessa ja yritykset viestivät avoimesti tuotantoketjunsa rakenteesta ja valmistusmaasta.

Ulkoiluvaatteidemme valmistusmaa on Kiina. Me Kuomalla varmistamme, että tavarantoimittajamme kunnioittavat ihmisoikeuksia, työlainsäädäntöä ja ympäristöä. Kuoma lasten ulkoiluvaatteemme valmistetaan valitsemistamme materiaaleista, jotka olemme testanneet ja hyväksyneet. 

Design From Finland -tunnuksen myöntää Suomalaisen työn liitto.

Our outerwear is designed in Finland, and we have been awarded the
Design from Finland mark.