Kuoma ja Lumilautaliitto julkaisevat collabo-malliston

Lumilautamaajoukkueen ja Kuoman yhteistyössä suunnittelema Kuoma X QKLS After Shred Series -mallisto on nyt nähtävillä.

Maajoukkuelaskijoiden ja Kuoman suunnittelijoiden yhteistyössä suunnittelema mallisto Kuoma X QKLS Aftred Shred Series -mallisto näkee päivänvalon. Kyseessä on ensimmäinen lumilautamaajoukkueen brändin QKLS:n collabo-tuote. Mallisto pitää sisällään After Shred Boots -talvisaappaat aikuisille ja lapsille sekä After Shred Shoes -tossut.

Kuoma ja Lumilautaliitto aloittivat yhteistyön vuosi sitten, mistä lähtien yhteistyömallistoa on suunniteltu tiiviisti yhdessä. Maajoukkue vieraili talvella Kuoman tehtaalla Kuomiokoskella, missä he innostuivat ympäristön ja yhtiön historiasta. He myös pääsivät ensimmäisinä lumilautailemaan lähes 100-vuotiaassa tehdasmiljöössä. Mallistoon on haluttukin tuoda vaikutteita yhtiön historiasta, mutta myös joukkueen omaa fiilistä.

Maajoukkuelaskija Kalle Järvilehto oli suuressa osassa suunnittelua, ja häneltä muun muassa lähti idea After Shred Shoes -tossuista:

– Ihan tosi siistiä, että meitä ensinnäkin pyydettiin Kuoman tehtaalle. Näimme paikkoja ja saimme snoukkailla menemään ympäri tehdasta. Siellä oli ihan jäätävä määrä materiaaleja, mistä voisi kenkiä tehdä. Plärättiin niitä läpi ja mietimme, millaiset kengät olisi siistit. Mietin, että lentokoneessa olisi kiva olla tossut kenkien sijaan, niin ei jalat niin hikoaisi. Tähän Kuoma vastasi hienosti, sillä nyt on lentotossu katalogissa. On erittäin kiva huomata, että asiat voivat mennä noinkin nopeasti eteenpäin, ja näinkin paljon voi vaikuttaa niin siistin merkin kuin Kuoman mallistoon. Meidän ideoita oikeasti kuunneltiin ja niistä tehtiin totta. Jo lapsena Kuoma oli tosi siisti merkki, niin on tosi hienoa nyt tehdä niiden kanssa collabo-kenkiä. Olen todella fiiliksissä ja uskon, että muutkin tykkää – koska niistä tuli tosi hyvät, Kalle Järvilehto kommentoi.

Myös Kuomalla yhteistyöstä ollaan oltu erittäin tyytyväisiä. Kuoman suunnittelija Riikka Huttunen on saanut laskijoilta runsaasti inspiraatiota:

– Kenkien suunnittelu yhteistyössä lumilautailijoiden kanssa on ollut uudenlainen tapa suunnitella mallistoa, ja samalla on saatu mukaan nuorten näkemys tämän päivän Kuomista. Yhteistyö on ollut todella toimivaa ja tuonut hyvää mieltä ja innostusta niin suunnitteluun kuin koko tehtaalle, Huttunen kertoo.

Yhteistyö on on tuonut uusia toimintatapoja myös Kuoman omaan työskentelyyn, mistä toimitusjohtaja Antti Puttonen on ollut erittäin tyytyväinen:

– Yhteistyö Suomen Lumilautaliiton kanssa on ollut onnistunutta ja innostavaa. Olemme erittäin iloisia siitä, että olemme yhteistyön myötä päässeet tutustumaan lumilautailijoihin ja lumilautailun maailmaan. Lumilautailijoiden aktiivisuus ja tapa tehdä asioita tarttui myös meihin!

Suomen Lumilautaliitossa QKLS-brändiä on kehitetty määrätietoisesti parin vuoden ajan, ja nyt se konkretisoituu ensimmäiseksi yhteistyömallistoksi. Toiminnanjohtaja Tiina Lindström on tästä äärimmäisen ylpeä:

– Vajaassa vuodessa on yhdessä tuotu Kuoman katalogiin kokonainen mallisto, minkä toteuttaminen pitäisi olla tässä aikataulussa lähes mahdotonta. Asiat kuitenkin loksahtivat todella luontevasti kohdalleen, ja nyt jo ollaan tässä.

Yhteistyö on sujunut alusta asti todella vaivattomasti, minkä ansiosta on näin kunnianhimoinen projekti pystytty toteuttamaan. Myös laskijat ovat olleet todella innoissaan:

– Heti ensimmäisestä palaverista lähtien meillä löytyi Kuoman kanssa yhteinen halu mennä yhteistyössä perinteisiä kuvioita pidemmälle. Laskijoiden oma innostus lapsuudesta tuttua kenkävalmistajaa kohtaan ja heillä syntyneet villit ideat määrittivät yhteistyön suuntaa, joka lopulta loi pohjan yhteisen malliston luomiseen. Kuomalla innostuttiin ideasta välittömästi, ja onkin ollut hienoa huomata, miten ennakkoluulottomia, rohkeita ja leikkisiä he ovat. Yhteistyö Kuoman kanssa onkin ollut äärimmäisen innostavaa ja tuottavaa: tätä yhteistyö on parhaimmillaan ja me olemme tästä äärimmäisen fiiliksissä ja ylpeitä.

After Shred Bootsit on tehty vaativaan talvikäyttöön. Lumilautamaajoukkue tarvitsee pitkän laskupäivän jälkeen kevyitä, pehmeitä ja lämpimiä talvikenkiä, mihin tarpeeseen vegaaniset saappaat sopivat täydellisesti. Saappaissa on käytetty pohjana Kuoman perinteistä kenkämallia, ja näin kunnioitetaan myös Kuoman lähes 100-vuotista perintöä. Saappaita on saatavilla mustina ja valkoisina ja niihin molempiin on ommeltu kylkeen QKLS-merkki.

After Shred Shoesit ovat lähtöisin maajoukkuelaskija Kalle Järvilehdon synnyttämästä ideasta. Hän kaipasi kevyitä tossuja muun muassa lentokentille, hotelleihin ja mökkeilyyn. Mustilla ja pimeässä hohtavilla valkoisilla vegaanisilla tossuilla viihtyy monissa olosuhteissa, joihin maajoukkuelaskijat matkoillaan päätyvät.

After Shred Series -mallisto on valmistettu Suomessa, ja sitä on saatavilla Kuoman verkkokaupan lisäksi valikoiduista kaupoista rajoitettu erä. Mallisto on nyt nähtävissä ja tilattavissa ennakkoon osoitteessa Kuomashop.fi

Lisätietoja:
Kuomiokoski Oy kehitysjohtaja Liisa Tikkanen, email. liisa.tikkanen(a)kuoma.fi, puh. 040 0787 146.
Lumilautaliiton toiminnanjohtaja Tiina Lindström, email. tiina.lindstrom(a)fsa.fi, puh. 044 0988 008.

Carola Niemelä / Team QKLS

Suomen lumilautamaajoukkueen laskijat vierailulla Kuoman tehtaalla helmikuussa 2021.